Wervingscampagne KCT in de prijzen

Commando worden

De wervingscampagne voor het Korps Commandotroepen (KCT) heeft gisteren een prestigieuze reclameprijs gewonnen, een zogenoemde SAN-Accent.   De campagne won in de categorie corporate/personeel tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de Stichting Adverteerdersjury Nederland (SAN). De campagne is voor een belangrijk lees verder »

ECO gestart

ECO mrt 2015

Maandag 18 mei is voor 52 aspirant-commando’s de ECO (Elementaire Commando-opleiding) begonnen. De mutsdas-exercitie en aansluitende rondjes om de appelplaats in cursistendraf, vormen de traditionele aftrap voor het laatste gedeelte van de opleiding. Voor de cursisten die de ECO met succes lees verder »

Sergeant Jimmy grijpt wereldtitel Shidokan Karate

WK Shidokan Karate

Op zaterdag 16 mei was sergeant Jimmy in Boedapest, Hongarije om hier mee te doen aan de open wereld kampioenschappen Shidokan Karate. Het Shidokan Karate onderscheid zich van andere Full-contact Karate stijlen doordat er ook door gevochten mag worden op de grond.   In de wedstrijd van het Full-contact Shidokan Karate kwam de vechtstijl van Jimmy zeer goed tot zijn recht. Eerder in zijn carierre werd hij al eens europees en meervoudig Nederlands kampioen, maar een wereld titel ontbrak tot vandaag. In de zware finale van het Shidokan kampioenschap liet hij er geen twijfel over mogelijk dat de zwaargewicht titel mee naar Nederland ging.   In hongarije is vechtsport en Karate in het bijzonder een vast onderdeel van het militaire werk. De meeste vechtsport beoefenaars daar zijn ook militair of werken voor de overheid. Naast zijn gewone werkzaamheden verzorgt Jimmy ook vaak trainingen voor zijn collega’s van het Korps Commandotroepen.

Dagboek van een commando

Mali, september 2014

6 daagse patrouille KCT

Wie of wat is eigenlijk een commando? We kennen de films met Schwarzenegger en Stallone, maar dat is Hollywood. Wat onze Nederlandse commando’s precies doen, dat weten we niet. Als ze al in de media verschijnen is dat altijd onherkenbaar lees verder »

Een eerbetoon aan de gesneuvelde commando Kevin van de Rijdt

Kevin van de Rijdt

De in 2009 gesneuvelde commando Kevin van de Rijdt heeft in zijn geboorteplaats Venray een plantsoen naar hem vernoemd gekregen. Het straatnaambord van het Kevin van de Rijdtplantsoen werd op 4 mei tijdens de dodenherdenking onthuld. Task Force 55 Op lees verder »

actueel.php (nl-een-eerbetoon-aan-de-gesneuvelde-commando-kevin-van-de-rijdt)